koo reiman
ikioma blogi
Kirjoita palaute: kaino@comder.com


Ruotsinsuomalaiset kirjamessut
Aika: Lauantai 16. lokakuuta kello 11–17
Paikka: Suomen instituutti, Snickarbacken 2–4, Tukholma

Kjell Westö kirjamessujen vieraaksi

Ruotsinsuomalaiset kirjamessut saa kirjailijavieraaksi Kjell Westön Suomesta. Hänen viimeisin teoksensa on vuodelta 2009, Gå inte ensam ut i natten, suomennettuna Älä käy yöhön yksin. Westön vuonna 2006 Finlandia-palkitun teoksen, Missä kuljimme kerran, elokuvaprojekti on juuri käynnistetty ja teoksen pohjalta tehdään myös kuusiosainen televisiosarja.
Messuille on ilmoittautunut jo 35 ruotsinsuomalaista kirjailijaa esittelemään ja myymään teoksiaan. Ilmoittautumisaikaa on tämän kuun loppuun. Esillä ovat myös ruotsinsuomalaiset mediat.
Kustantamo Finn-kirja julkistaa kolme syksyn uutuusteosta Robert Meriruohon Göteborgilainen viikonloppusatu, Maila Tsupukan Kuin puro joka etsii uomiaan ja Marjatta Riskin Valkeahovin tarinoita.
Näyttelijä Katarina Rodopoulos esittää miimistä teatteria. Duo Tvära Kast musisoi Eino Leinon ja Dan Anderssonin hengessä. Eeva-Leena Malander puuhaa lasten kanssa; on saduttamista, kasvomaalausta ja muuta mukavaa. Tarinapajaa ohjaavat Taina Luodelahti ja Kerttu Jokela.

Ohjelma
Sibeliussali

11.00 Messujen avaus, kulttuurineuvos Henrik Wilén
11.20 Kirjojen esittelyä ja myyntiä
11.40 Julkistamistilaisuus, Finn-kirja
12.00 Esittelyä ja haastatteluja
13.00 Kirjailijavieras, Kjell Westö Suomesta
14.00 Haastatteluja, RSKY/Liekki -historiikki
15.00 Uusi Teatteri, Katarina Rodopoulos
15.30 Markkinointikeskustelua
16.30 Musiikkia

Topeliussali

11.00 Ohjelmaa lapsille
12.00 Uusien medioitten esittelyä, Sheriffi ja Portti.se
12.30 Kielineuvosto, mm. uuden sanaston ja kotisivun esittelyä
13.00 Ohjelmaa lapsille
14.00 Tarinapaja kertojille

Galleria

12.00 Lukusoppi, omien tekstien luentaa
14.00 Lukusoppi jatkuu

Kirjasto

14.00 Kirjaston esittelyä

Messujen järjestäjinä ovat Finn-kirja ja YYA-verkosto, Suomen instituutti ja RSKY. Taloudellista tukea messuille on myöntänyt Valtion kulttuurineuvosto. Ruotsin Suomalainen julkaisee messuliitteen viikolla 40.
Kirjojaan esittelemään ja myymään aikovien tulee ilmoittautua viimeistään 30. syyskuuta, joko puhelimitse: Marja Räihä, 021-556 74 ja 073-680 72 40 (Huom. ei viestejä puhelinvastaajaan), tai sähköpostitse marja.raiha@swipnet.se tai jättämällä viesti www.qmanus.com / Vieraskirja.

Messuille on vapaa pääsy


Lehdistötiedote 24.8.2010
Ruotsinsuomalaiset kirjamessut Tukholmassa Suomen instituutissa lauantaina 16. lokakuuta kello 1117

Messujen tarkoituksena on tuoda laajasti esille sekä ammattikustantamoitten julkaisemaa että omakustanteina julkaistua ruotsinsuomalaista kirjallisuutta.
Messujen järjestäjinä ovat kustantamo Finn-kirja ja YYA-verkosto. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen instituutti ja RSKY. Valtion kulttuurineuvosto on myöntänyt messuille taloudellista tukea.
Kirjamessuille ovat tervetulleita kaikki
Ruotsissa asuvat kirjailijat, kirjoittajat ja kustantamot esittelemään ja myymään teoksiaan. Myös ruotsinsuomalaisille lehdille varataan mahdollisuus esittäytymiseen. Suunnittelmissa on myös tarjota myyntipalvelua niille, jotka eivät henkilökohtaisesti voi olla paikalla. Myyntipaikoista ei peritä korvausta.
Finn-kirja julkistaa me
ssuilla kaksi uutuusteosta ja kielineuvosto esittelee mm. uutta sosiaali-alan sanastoa. Luvassa on myös kirjailijavierailu, runosoppi, alustettuja keskusteluja, ym.
Myyntipaikat on varattava viimeistään 30. syyskuuta joko soittamalla 021-556 74 tai 073-680 72 40 / Marja Räihä tai sähköpostitse
marja.raiha@swipnet.se

Tule mukaan ja kerro messuista myös ystävillesi!2010-08-10

Lehdistötiedote:
Ruotsinsuomalaiset kirjamessut
Tukholmassa Suomen instituutissa lauantaina 16. lokakuuta

Messujen tarkoituksena on tuoda laajasti esille sekä ammattikustantamoitten julkaisemaa että omakustanteina julkaistua ruotsinsuomalaista kirjallisuutta.
Messujen järjestäjinä ovat kustantamo Finnkirja ja YYA-verkosto. Yhteistyökumppanina messujen järjestämisessä on Suomen instituutti. Valtion kulttuurineuvosto on myöntänyt messuille taloudellista tukea.
Kirjamessuille ovat tervetulleita kaikki Ruotsissa asuvat kirjailijat, kirjoittajat ja kustantamot esittelemään ja myymään teoksiaan. Myös ruotsinsuomalaisille lehdille varataan mahdollisuus esittäytymiseen. Suunnittelmissa on myös tarjota myyntipalvelua niille, jotka eivät henkilökohtaisesti voi olla paikalla. Myyntipaikoista ei peritä korvausta.
Messujen ohjelma on vasta muotoutumassa, mutta tarkoituksena on saada mukaan mm. kirjailijavierailuja, seminaareja ja omaa ohjelmaa lapsille. Suunnittelutyöryhmä kokoontuu viikon 33 alussa (maanantai- tai keskiviikkoiltana). Jos haluat antaa oman panoksesi jo suunnittelutyöhön, soita tai meilaa.. Myös kaikenlaiset vinkit ovat tervetulleita. Yhteystiedot alla.

Messujen toisena järjestäjänä oleva YYA-verkosto (Ystävyys-, Yhteistyö- ja Avunantoverkosto) perustettiin huhtikuun lopulla ja siihen on liittynyt jo viitisenkymmentä jäsentä: kirjailijoita, kirjoittajia ja kirjallisuudesta kiinnostuneita. Verkostoon voi liittyä jättämällä viestin Q-manuksen kotisivulle www.qmanus.com kohtaan Vieraskirja tai meilaamalla osoitteeseen marja.raiha@swipnet.se Verkosto ei peri jäsenmaksua.
Myös myyntipaikkojen varaukset
em. osoitteisiin tai puhelimitse allekirjoittaneelle 021-556 74 tai 073-680 72 40

Kerro ystävillesi messuista ja verkostosta!
Marja Räihä2010-07-23
Vihdoinkin!
Ruotsinsuomalaisten kirjoittajien/kirjailijoiden yhteistyöstä on puhuttu monen vuoden ajan, mutta mitään konkreettista ei ole tapahtunut ennen kuin asialle ryhtyi muutaman naisen yhteenliittymä -Qmanus. Onkohan tässä ruotsinsuomalaisuuden ajan kuva? Mitään tulosta ei saada aikaan ennen kuin naiset ottavat asian hoitaakseen.
YYA-verkostoksi nimetty ryhmä on saanut tukijakseen jo noin 50 jäsentä ja ensimmäinen yhteinen hanke toteutunee lokakuun puolivälissä. Seuraavassa tiedote asiasta:

Hei Ystävät!
Verkoston ensimmäinen yhteinen hanke –
Ruotsinsuomalaiset kirjamessut – on myötätuulessa. Kulttuurineuvosto on myöntänyt Finnkirjan tekemän hakemuksen pohjalta rahaa käytettäväksi yhteisiin kuluihin, kirjailijoiden esitelmiin ja informaatioon.
Messut pidetään Suomen instituutissa Tukholmassa 
lauantaina 16. lokakuuta. Instituutti on yhteistyökumppanimme ja seuraavanlainen teksti on toimitettu instituutin kotisivulle: 
Kultur i ord och ton – en sverigefinsk bokmässa med uppläsning, författarintervjuer, teater och musik för hela familjen
Merkitkää
päivämäärä kalenteriinne ja levittäkää tietoa eteenpäin. Messuille ovat kaikki ruotsinsuomalaiset tervetulleita myymään omia teoksiaan. Myyntipaikoista ei peritä maksua.
Jos olet kiinnostunut toimimaaan suunnittelu- ja järjestelytyöryhmissä, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Ensimmäiset kokoukset on suunniteltu pidettäviksi elokuun puolivälissä.
Verkostoon kuuluu jo lähes 50 jäsentä, mutta ulkopuolella on vielä suuri joukko kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa toimivia. Jokainen meistä voi toimia lenkkinä eteenpäin mm. omissa ryhmissään ja levittää tietoa niin verkostosta kuin myös messuista. Siis kerro ystävillesi YYA-verkostosta. Ilmoittautuminen jäseneksi allekirjoittaneelle.

Hyvää kesän jatkoa!
Marja Räihä
021-556 74
073-680 72 402010-04-21
tuhka1
Islannissa tulivuori syöksee tulta ja tuhkaa ja sekoittaa lentoliikenteen lähes koko Euroopassa. Onpahan hyvä osoitus siitä kuinka vähän voimme varautua luontoa vastaan. Tuhota sitä kyllä osataan noin päällisin puolin, mutta kun Islannissa ärjäistiin, niin ei muuta kuin kädet ylös ja piiloon. Nyt jäädään odottamaan milloin se oikein suuri, koko Tellusta ravisteleva luonnonkatastrofi tapahtuu. Maankuoren alla muhii monin paikoin voimia joiden hallitsemiseen tietomme ja taitomme ei riitä.
Taas ehti kulua yli kuukausi ennen kuin sain aiheen kirjoittaa tälle huonosti hoidetulle sivulle. Monista lupauksistani huolimatta en millään keksi aiheita. Pitää kai aloittaa kirjoittaa politiikasta ja politiikoista niin johan riittää. Ehkä silloin saan myös palautetta, sillä politiikkaan mahtuu mielipiteitä.
Toukokuun lopussa on tarkoitus saada uusin romaanini Epätoivon lunnaat
markkinoille. Käykää vilkaisemassa ensitietoja kustantajan verkkokaupasta. www.comder.com


2010-03-03
Talvi1
Talvi jatkuu. Taitaapa mennä -70-luvulle, kun koin yhtä paljon lunta ja silloin asuin Tukholman lähistöllä. Säätiedotus ei lupaa lämpimämpää kuin vasta maaliskuun loppupuolella. 2000-luvun alun talviin verrattuna tällainen koettelee.